Zwangerschaps update week 39

Zwangerschaps update week 39

Whoohoo alweer 39 weken!! De tijd gaat zo ontzettend hard en ik geniet nu nog volop van het feit dat ik mijn handen redelijk vrij heb, want ik weet dat het dadelijk gedaan is met de ‘rust’.

Hoe gaat het nu?

Op dit moment heb ik al drie weken zwangerschapsverlof en ik voel me eigenlijk ontzettend goed! Ik was wel toe aan verlof, concentreren op mijn werk werd steeds lastiger en ik was in mijn hoofd volop bezig met alles wat er nog moest gebeuren.

Helaas heb ik alleen sinds een aantal weken ontzettende pijn in mijn linkerbil. Het lijkt op een zwanherschapsischias. Daarvoor ben ik laatst naar de ostheopaat geweest. Zij heeft alles los gemasseerd en hierdoor is het wel wat minder pijnlijk geworden, gelukkig! Draaien, slapen, opstaan, lopen was allemaal erg pijnlijk. Dus dat is wel even vervelend en gewoon onhandig haha. Ik ben er nu ook ‘achter’ (je zou misschien denken: duh?!) dat als ik Miles minder til en draag de pijn steeds minder wordt.

Ziekenhuiscontroles

Vanaf week 36 ben ik, vanwege de vorige keizersnede, onder controle bij de gynaecoloog. Zij voert de reguliere controles uit die ik normaal bij de verloskundige zou hebben gehad, plus we bekijken wat de mogelijkheden zijn voor de bevalling. Miles bleef tot aan de inleiding heel hoog zitten en is nooit ingedaald. Ik wilde dus niet weer hetzelfde meemaken; een kindje wat niet in het bekken wil en vervolgens uiteindelijk toch een keizersnede krijgen. Samen met de gynaecoloog hadden we afgesproken dat wanneer hij (baby 2) voor een bepaalde datum niet zou zijn ingedaald ik een geplande keizersnede zou krijgen. Nu bleek afgelopen woensdag tijdens de controle dat hij toch in het bekken zit! Ik was zó verbaasd en dolgelukkig! Dit had ik nooit verwacht. Nu is dus de geplande keizersnede van de baan en is het gewoon wachten totdat de bevalling start.

Lichamelijk dingetje

Het is wel een dingetje voor mij dat dit zo gelopen is. Als deze kleine nu ook niet in het bekken zou gaan, zou ik me toch afvragen wat er ‘mis’ is met mijn bekken. Waarom het bij mij niet zo ging, terwijl als het uiteindelijk nu een keizersnede gaat zijn heb ik daar vrede mee. Dit is voor mij het beste scenario!

Ik begin nu alleen redelijk te stressen over de bevalling hahahaha! Bij Miles was ik echt tot in de puntjes voorbereid en deze keer had ik meer zoiets: “ik heb me bij Miles zo goed voorbereid en je kunt je overal op voorbereiden, maar het loopt toch zoals het moet lopen. Dus ik ga geen zwangerschapscursus volgen.” Terwijl nu denk ik echt: “Shit?! Weet ik wel hoe ik moet ademenen, puffen en dat soort toestanden hahahaha. Ben ik mentaal er wel helemaal klaar voor?” Terwijl het voor mij juist heel goed is om het gewoon op me af te laten komen. Ik heb graag de touwtjes in handen en heb behoefte aan controle en dat gevoel heb ik nu niet. Maar toch heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lopen zoals het moet lopen en dat mijn lichaam weet wat het zal moeten doen.

De laatste dingetjes

Afgelopen week heb ik écht écht écht de laatste dingetjes geregeld en gedaan. Ik heb nog een boek gelezen over een optimaal herstel na de bevalling, bananenbrood gebakken, groenten en fruit voor smoothies in de vriezer gedaan. Foto’s van Miles in een foto album geplakt, met Miles nog naar de kleuterbioscoop geweest en alle overbodige rommel uit ons huis weggegooid.

More then ready

Aan alles merk je op een gegeven dat je écht ‘more then ready’ bent. Ik merk dat ik heel erg intern georiënteerd ben. Bij Miles ging ik in de laatste weken echt nog overal langs, op bezoek en ondernam ik nog van alles. Deze keer heb ik daar geen behoefte aan. Ben lekker thuis aan het rommelen, focus me op mezelf, de bevalling, de laatste uurtjes met Miles alleen. Er is iedere dag wel wat te doen in huis en dat is ook echt spannend genoeg voor mij nu.

Super leuk dat je deze update weer gelezen hebt! Zodra er babynieuws is, zal ik dat zeker op Instagram bekend maken!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.