Overgang van ledikant naar peuterbed

Overgang van ledikant naar peuterbed

Onlangs vroeg ik op Instagram wat jullie leuk zouden vinden om over te lezen. Een van de reacties was: “hoe slaapt Miles nu in zijn peuterbed en hoe is de overgang gegaan?”

Nou……..

Hij slaapt nog steeds tussen ons in. Haha!

Toen zijn bedje net op stond hebben we een dekbedovertrek met haaienprint gekocht, waardoor het bed nu ook wel ‘Het haaienbed’ heet. Miles vond het in het begin fantastisch interessant in zijn bed te spelen, boekjes te lezen met papa, rollenspellen met zijn knuffels en cars auto’s en natuurlijk om met een pen op het bed te tekenen… We vonden dit allemaal eigenlijk wel prima, want het ging ons met name om een positieve associatie met het nieuwe bed. Het moest/moet dan ook écht zijn bedje zijn!

Van een middag slaapje in het haaienbed naar ’s avonds in bed ging op zich redelijk oke. Totdat hij op een gegeven moment ziek werd, flink ’s nachts moest overgeven en hij kon amper nog slapen. We hebben hem toen bij ons in bed gelegd en ik wilde overdag met mijn dikke buik ook niet meer in het haaienbed kruipen, dus nam ik hem mee bij ons in bed. Het doen we namelijk nog altijd samen. Dit is nu denk ik een twee weken zo en hij slaapt dus nu weer gewoon bij in bed.

Op dit moment vinden Micky en ik het niet erg, we weten dat het er allemaal spannende dingen op de planning staan en dat Miles dit natuurlijk ook merkt. Het kan ieder moment gebeuren en voor nu is het belangrijk dat we alle drie gewoon voldoende slaap krijgen. We hebben voor ons kleintje een cosleeper, dus we kunnen straks gewoon gezellig met z’n viertjes op de slaapkamer van papa en mama slapen.

We hopen, als straks alles een beetje gesetteld is, Miles weer in zijn eigen bedje te krijgen. Ik heb ook gelezen dat het vanzelf zo gaat, dat kindjes dan merken dat ze ‘plaats’ moeten maken voor de jongste. Het aller belangrijkste is voor ons nu dat we een hecht gezinnetje van vier worden en dat Miles zijn plekje blijft behouden met de komst van zijn kleine broertje. Dat slapen in zijn grote bed komt vanzelf wel.

Share:

3 Reacties

  1. 16 mei 2019 / 08:02

    I spent a great deal of time to locate something such as
    this

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *