Favorieten januari 2019

Favorieten januari 2019

Het is al een tijdje februari, maar het leek me leuk om terug te blikken op mijn favorieten van januari. In deze blog blik ik terug op mijn favorieten producten, dingen, documentaires van afgelopen maand :).

Clinique crème

Het vinden van een goede dagcrème vind ik écht een drama. Mijn huid is vrij droog, heeft snel last van eczeem en droge plekjes en reageert soms met een goede allergische reactie. Sinds de zwangerschap van Miles gebruik ik een dagcrème van The BodyShop, maar toch voelde dit niet als voldoende voedend. Ik had het idee dat er nog altijd flink wat droogtelijntjes in mijn huid zichtbaar waren. Sinds een paar maanden gebruik ik huidproducten van Clinique en ik moet zeggen dat ik er super tevreden over ben. Ik gebruik ook nog steeds de crème van The BodyShop, want smeren kan ik niet genoeg hahahaha, maar ik heb echt het gevoel dat mijn huid veel beter gehydrateerd is.

Zwangerschapsjurkje Zalando

Eigenlijk kan deze niet ontbreken in mijn favorieten! Micky heeft al een paar keer gezegd: “doe je die nou weer aan?” Haha jep! Op bijna iedere foto zie je mij in dit jurkje. Het is een strak jurkje en dat zal waarschijnlijk de laatste keer in mijn leven zijn dat ik dat ongegeneerd aandurf.

Documentaire ‘That Sugar Film’ Netflix

Terwijl ik deze blog typ smikkel ik van mijn M&M’s. Ik heb bijna iedere documentaire op Netflix over voeding wel gezien. Onlangs voegde Netflix daar een super interessante docu aan toe: That sugar film. De documentaire gaat over een gezonde man die zelf wilt ervaren wat het effect van suiker op zijn gezondheid is. Dit doet hij onder begeleiding van artsen. Hij eet daarbij producten die worden gekenmerkt door de fabrikanten als gezond, denk aan ontbijtgranen, ontbijtyoghurt etc. Hij gaat dus niet los in de producten waarvan we allemaal wel weten dat het ongezond is, zoals M&M’s of McDonalds. Hij probeert ‘volwaardige’ voeding te eten door middel van bewerkte voeding. Ik vond het écht een must see als je meer wilt weten over de impact van suiker!

Benieuwd naar deze documentaire? Meer informatie vind je hier.

Foto albums

Ik ben gek op foto’s maken, maar inplakken… pff! Van Miles lagen nog stapels uit te sorteren en in te plakken foto’s. Ik voorzie al dat ik van nummer twee pas over een jaar foto’s ga inplakken. En om te voorkomen dat het zo’n berg wordt waar ik niet eens meer aan ga beginnen, had ik me voorgenomen om in mijn verlof alle foto’s in te plakken. Vorige week was ik klaar met alles in plakken en het is nu zo leuk om te zien hoe Miles reageert op de foto’s van hem. We pakken heel regelmatig een van de albums erbij en bladeren er doorheen.

Bezoekjes Confetti Maastricht

My favorite! Zoals jullie weten ga ik graag naar Confetti in Maastricht. Het leukste kindercafé van Limburg. Afgelopen weken ben ik samen met Miles er nog een paar keer geweest en hij vindt het ook helemaal geweldig. Het is er gezellig en je kunt er lekker eten.

Probiotica

Al mijn hele leven heb ik darmklachten (en toch snoep ik nog even verder van de M&M’s). Hiervoor ben ik in het begin van deze zwangerschap naar de osteopaat gegaan en zij raadde mij aan om te starten met Probiotica. Nu aan het einde van de zwangerschap gebruik ik specifieke probiotica die ook de darmen van de baby voorbereiden. Tevens is deze probiotica geschikt om straks in het flesje te geven, het schijnt ook te helpen tegen krampjes. I-de-aal dus!

Opruimen

Jaaaa, sinds mijn verlof ben ik aan het opruimen geslagen! We hebben het laatste jaar al meerdere keren van alles opgeruimd, maar dat was meer het grotere geheel zal ik maar zeggen. Dan bleven de kastjes ongeopend, want na weekenden opruimen hadden we daar allebei geen zin meer in. Afgelopen weken heb ik iedere la of kast open gehad en hebben we een grote opruiming gehouden in onze boeken, verzorgingsspullen, voorraadkast etc. Het is zo fijn om ‘verlost’ te zijn van die spullen die je toch niet gebruikt.

Wat zijn jouw favorieten?

Vertel het me! Welke film is jouw favoriet? Welke serie van dit moment? Wat lees je? Waar luister je naar? Wat inspireert je de afgelopen tijd? Ik kan alle tips gebruiken en vind het super boeiend om jullie adviezen te horen!

Share:

2 Reacties

 1. 15 februari 2019 / 14:44

  Hoi Steffie, bedankt voor de Netflix tip! Die documentaire ga ik zeker eens kijken. Groetjes, Michelle

  • steffie
   Auteur
   16 februari 2019 / 21:21

   Hoi Michelle, ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Groetjes, Steffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *