13x de leukste borstvoedingskleding

13x de leukste borstvoedingskleding

Na een zwangerschap hoop je om zo snel mogelijk weer in je eigen kleding te kunnen. (ik wel tenminste haha) Bij Miles had ik me er zo op verheugd, maar eigenlijk paste ik weer in een ‘niet-zwangerschapsbroek’ toen mijn verlof erop zat. Mijn lichaam had nog steeds niet echt mijn ‘oude’ figuur terug, dus het was soms lastig om leuke kleding te vinden.

Op het geven van borstvoeding was mijn kledingkast totaal niet ingesteld. In de winter zat ik in mijn panty op de bank met een dikke truijurk tot aan mijn kind opgerold borstvoeding te geven en als we ergens anders naar toe gingen had ik alleen maar van die strak getailleerde witte blousjes met een dikke trui erover heen. Ook niet echt geschikt om een beetje discreet te voeden zullen we maar zeggen.

Aangezien mijn kledingkast sowieso wel toe was aan wat nieuwe items, (want positiekleding is gewoon echt tja…, afschuwelijk zullen we maar zeggen) van al mijn truien, jurken en blouse word ik al jaren niet echt meer gelukkig. Besloot ik om in de sale op zoek te gaan naar leuke, wat wijder vallende kleding die ik perfect aan kan om borstvoeding in te geven + perfect om mijn lege zwangerschapsbuik heen valt.

Jurken

Bij de Zara ben ik ontzettend goed geslaagd, daar hadden ze natuurlijk ook gewoon een goede sale, maar hun items waren ook echt perfect! Waar ik op heb gelet is dat iedere jurk wat soepeler wijd vallend is, knoopjes heeft en lekker los zit.

Alle jurkjes van de Zara, donkerblauw met bloemetjes van Moss Copenhagen.

Blousen & tops

Ook voor de blouse en tops heb ik gekeken naar los vallende tops met knoopjes. De zwarte middelste top is een strakkere optie, maar deze ik aangeschaft om met name in het kraambed en de eerste weken erna te dragen. Ik weet namelijk dat ik deze voorlopig niet zal dragen, zolang ik nog best wel een buik heb.

Blouse met printjes Zara, zwarte effen blouse Moss Copenhagen, zwarte top met knoopjes H&M.

Rok

Deze gave rok scoorde ik ook in de sale bij Zalando! Hij is ook van Moss Copenhagen en perfect om te dragen met een lichte panty eronder, of van de zomer met een luchtig blousje erop:).

Jumpsuit

Bij Zalando ging ik ook opzoek naar een mooie jumpsuit. I love jumpsuits! Je hoeft nergens over na te denken, bent in 1x klaar en het staat eigenlijk altijd mooi. Deze losvallende jumpsuit van Mbym heeft door de wijdvallende vhals genoeg plek om borstvoeding te geven, daarbij kun je er een mooie top onder doen mocht de vhals toch iets té wijd zijn.

Vesten & Jasjes

Mijn kast bestaat normaal niet echt uit vesten, ik hou heel erg van dik gebreide truien. Zachte vesten zouden dus best een mooie aanvulling kunnen zijn op mijn outfits. Aangezien ik niet écht een vesten mens ben zocht ik naar wat goedkopere vesten die ik ook perfect aan zou kunnen op een koelere zomeravond bijvoorbeeld.

Daarbij had ik in oktober nog een mooie basic blazer gekocht, die nu ook perfect op iedere outfit past!

Vesten zijn van de H&M en Blazer van Zara.

Items die je outfit afmaken

Tot slotte zijn items die je outfit afmaken ook echt belangrijk. Denk aan leuke schoenen, sieraden of een mooie tas. Ik schakelde wat hulp in van vriendinnen en zij overtuigde mij van Dr. Martens, ze schijnen de eerste weken echt zwaar irritant te lopen, maar hé dat doen hakken ook toch? Verder heb ik nog heel veel leuke kettingen, oorbellen die ik kan gebruiken om mijn outfits af te maken:).

Wat zijn voor jou de fijnste borstvoedingitems? Heb je favoriete merken of ga je opzoek naar bepaalde tops en truien? Let me know!!

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.